fbpx

7 fördelar med franchise

 In Allmänna nyheter, Franchise

Putsa öppnade 2016 sin första franchiseenhet och har sedan dess vuxit till en kedja med flera Putsa-enheter runt om i Västra Götaland. Vi på Putsa tycker att franchise är ett fantastiskt koncept, och ser fram emot att fortsätta expandera genom franchising runt om i Västra Götaland. Här har vi listat 7 av de saker vi tycker är allra bäst med franchise, sett ur en franchisetagares perspektiv:

1. Beprövad och lönsam affärsidé

Har du funderat på att starta eget, men har inte hittat någon bra affärsidé? Med franchise får du en affärsidé, och inte bara det. Den är dessutom beprövad och lönsam. Det finns ingen garanti för att din verksamhet kommer bli lönsam, men eftersom det redan finns en befintlig verksamhet som har lyckats, så har du en större säkerhet än om du startar helt ensam.

2. Nyckelfärdigt koncept

Du får ett helt färdigt koncept med tjänster/produkter, IT-system, marknadsföring och mycket annat. Det gör att du direkt kan starta din verksamhet och fokusera på att få din verksamhet lönsam. Franchisekedjorna brukar ha en handbok som beskriver hur varje del av verksamheten ska skötas för att nå bästa resultat.

3. Hjälp vid uppstart

När du startar upp en franchiseverksamhet får du oftast hjälp av franchisegivaren med allt från kontakter med myndigheter och bank, till utbildning, marknadsföring och försäljning. Du får en flygande start och kan snabbt börja arbeta med att sälja din tjänst eller produkt.

4. Utbildning

De flesta franchisekedjor erbjuder ett utbildningsprogram för sina franchisetagare. Det brukar dels innehålla utbildning inför uppstarten, men även löpande utbildning i hur man driver och utvecklar sitt företag på bästa sätt. Att få en sådan skräddarsydd utbildning är ett stort plus som man inte får om man startar företag helt på egen hand. Du lär dig av någon som redan är företagare inom branschen och blir på så sätt både kunnig inom din bransch och ditt företagande.

5. Löpande support och rådgivning

Som franchisetagare har du alltid någon att vända dig till. Din franchisegivare har stor erfarenhet av precis samma verksamhet som du driver, vilket gör att du alltid har möjlighet att få precis den rådgivning och hjälp du behöver, när du behöver den. Dessutom har många franchiseföretag specialister inom sina områden på huvudkontoret, vilket gör att du har möjlighet att få specialistrådgivning inom områden som marknadsföring, försäljning, personalfrågor, anställningar, ekonomifrågor och redovisning med mera.

6. Stordriftsfördelar

Många saker kan göras för hela företaget samtidigt och på så sätt sparar man som franchisetagare både tid och pengar. Några exempel på stordriftsfördelar som man brukar få som franchisetagare är:

  • Bättre inköpspriser
  • Marknadsföring
  • Hemsida
  • Kontinuerlig produkt- och tjänsteutveckling

7. Nätverk och kollegor

Som franchisetagare har du förmånen att få vara egen företagare, men ändå vara del av en kedjas gemenskap. Många egenföretagare saknar just gemenskapen som man får som anställd, och som franchisetagare blir det som att vara egen, fast med kollegor runt om på de andra franchiseenheterna i kedjan. Dessutom är de andra franchisetagare i kedjan alla i samma position som du, vilket gör att du får ett nätverk med kollegor där man kan ge varandra goda råd och utbyta erfarenheter!

Kolla in dessa länkar om du vill veta mer om franchise!

http://franchisearkitekt.se
https://www.franchisefinder.se
http://www.franchisetorget.se
https://svenskfranchise.se

Och om du vill veta mer om att vara franchisetagare på Putsa, klicka HÄR.

franchise
medarbetarstyrt företag