fbpx

Har du dessa 5 egenskaper kan du passa som franchisetagare!

 In Allmänna nyheter, Franchise, Jobba hos oss

Sitter du med tankar på att bli egen företagare eller att byta tjänst för att komma vidare? Har du funderat på om franchise kanske är en form som passar dig? Efter två år som franchisegivare vill vi dela med oss av våra erfarenheter inom området. Om punkterna nedan stämmer in på dig så tror vi att du skulle bli en framgångsrik franchisetagare i Putsa-kedjan!

1. Initiativtagare

Du förstår att du som franchisetagare är ansvarig för ditt företags framgång och gör det som krävs för att komma dit. Att sätta mål och nå resultat motiverar dig. Du är framåt, tar initiativ och är engagerad och motiverad i att utveckla dig själv och ditt företag. Samtidigt förstår du att franchise är en modell där du jobbar enligt ett beprövat koncept och hur viktigt det är att hålla sig inom ramarna för detta koncept. Istället för att känna dig instängd av de ramar som finns så ser du styrka och trygghet i att få arbeta inom ramarna för ett redan befintligt, beprövat och fungerande koncept!

2. Tycker om ett varierat arbete (inklusive fysiskt arbete)

Du är en person som tycker om variation och uppskattar att få arbeta med allt från försäljning, marknadsföring, kundtjänst och administration till fönsterputs och så småningom även personalledning. Du mår bra och trivs med att använda kroppen i ditt arbete och förstår att fönsterputsaryrket är fysiskt krävande. Du har även förståelse för att arbetet till stor del sker utomhus – året om och oavsett väder, och ser det som en fördel och frihet att få arbeta utomhus. Med tiden växer ditt företag och du får anställda. Du kan då själv styra vart ditt fokus ska ligga genom att anställa personer som kompletterar dig, men från början är du beredd på att utföra alla uppgifter själv.

3. Social

Det är naturligt för dig att nätverka och knyta kontakter. Du förstår att kunderna och de anställda är dina viktigaste resurser och är duktig på att skapa goda relationer.

4. Vilja och förmåga att lära och utvecklas

Du har lätt för att lära dig och har en vilja, ett driv och en förmåga att ta till dig information och att ständigt utvecklas. Du behöver inte ha varit varken fönsterputsare eller egen företagare för att bli franchisetagare hos oss, utan med en god inlärningsförmåga och rätt egenskaper och inställning kan du nyttja Putsas interna utbildningar på bästa sätt för att få fart på din verksamhet. Som franchisetagare får du en handbok som hjälper dig att driva ditt företag och det dagliga arbetet så effektivt som möjligt, och du är en person föredrar att jobba efter denna beprövade modell snarare än att prova dig fram till nya lösningar.

5. Problemlösare

Du är en problemlösare och arbetar lugnt och metodiskt med de situationer som uppstår. Du ser på saker positivt och tenderar att se lösningar och möjligheter oftare än problem.

Stämmer detta in på dig? Du skulle du nog både passa och trivas som franchisetagare hos oss. Läs mer!

7 fördelar med franchise!