fbpx

Handsprit från Putsa

 In Guider

Handspriten är slutsåld i varenda butik och det är viktigare än någonsin att vi håller oss rena när vi är ute och putsar. Därför har Putsa nu tillverkat egen handsprit enligt ett recept som WHO har delat.

Eftersom det är stor brist och många vill ha handsprit i dessa tider, så passade vi på att tillverka lite extra för att hjälpa andra som är i behov. Det som saknas i nuläget är behållare för att dosera handspriten. Vi är på jakt efter bra behållare så att man enkelt kan dosera handspriten och hoppas ha hittat en lösning inom kort. Men tills vi fått tag på behållare – hjälp oss gärna och kom bort med dina tomma och urtvättade tvålpumpar till Putsa i Alingsås. Ta gärna med dig två pumpar (eller fler om du har), så fyller vi upp den ena så att du kan ta med dig handsprit hem, i utbyte mot att vi får behålla en tvålpump som våra putsare kan använda. Gäller så länge lagret räcker!

Och självklart är receptet ingen hemlighet. För dig som vill tillverka egen handsprit finns receptet här:

15 cl Väteperoxid 12%
8 cl Glycerol
113 cl Destillerat vatten
264 cl T-röd/spolarvätska/isopropanol

Blanda samman alla ingredienser och du har din egen handsprit! Tänk på att väteperoxiden är frätande, så använd skyddshandskar och skydda underlaget så att det inte får frätskador om det droppar.

Alla ingredienser finns att köpa i färgbutiken.

Putsa uppdaterar hela tiden sitt arbetssätt och sina riktlinjer för att arbeta efter gällande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. På Putsas sociala medier  finns information om vad som gäller just nu.

Skicka prisförfrågan på fönsterputs

Etsningar och utfällningar hittas oftast på balkong- och altanfönster