fbpx

Glasrenovering

Vi har de rätta redskapen och är kunniga inom de senaste metoderna för att effektivt och säkert ta bort skador och missfärgningar i glaset.

Med våra säkra metoder för glasrenovering behandlar vi effektivt följande skador:

  • Repor
  • Betongetsningar
  • Kalkbeläggning
  • Oxidationer
  • Kemetsningar

Repor

Repor som uppstått vid exempelvis oaktsam montering eller annan yttre påverkan kan vi reparera med två olika metoder. Den vanligaste metoden är slipning och fungerar precis som det låter, genom att vi först slipar skadan med ett grovt specialpapper för glas. Vi går sedan gå ner i grovlek på slippappret tills repan är borta och glasytans glans är återställd.
Den andra metoden innebär att vi använder en högvarvig polermaskin. I stället för att slipa ner glaset för att få bort repan använder vi polermedel och maskinens höga varvtal för att värma upp repan, så att glaset till slut smälter samman. Detta är en process som tar längre tid och lämpar sig bäst för enstaka och ytliga repor.

Betongetsningar

Betongetsningar är den vanligaste typen av renovering vi utför och utmärker sig ofta på nybyggnationer där betong är huvudmaterialet. Nysatt betong är oftast inte helt fast och nederbörd kan göra att betongen fortsätter att släppa för att sedan rinna ner på fönsterglasen och bränna fast. Detta gör att traditionell fönsterputs blir omöjlig. Med hjälp av en polermaskin och speciellt glaspolermedel behandlar vi ytan och betongetsningarna försvinner snabbt. Det är en mild och effektiv teknik som varken är skadlig för glaset eller miljön.

Kalkbeläggningar, oxidationer och kemetsningar

Vi använder alltid specialanpassade metoder utefter vad det är som har orsakat missfärgningen och hjälper dig att analysera vad ditt specifika problem kan vara. Generellt sett löser vi alkaliska missfärgningar genom att polera med surt medel och tvärtom. Alltid miljövänligt och skonsamt för dina rutor.

Skicka förfrågan här