fbpx

Om Putsa

Vi har sedan 2004 specialiserat oss på fönsterputs och är idag ledande inom vår bransch i Västra Götaland. Med den Svenske mästaren i fönsterputs i spetsen, strävar vi mot att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

Fönsterputs är vår passion

Vi är specialister på fönsterputs i allmänhet och fönsterputsabonnemang i synnerhet. Vi utför allt inom fönsterputs och glasvård. Hos oss är du välkommen både som privatperson med din önskan om en smidig lösning för din bostad och lite mer fritid och som företag med krav på en komplett helhetslösning. Vi har idag över 5000 abonnemangskunder runt om i Västra Götaland och sysselsätter ungefär 25 medarbetare. Vi fortsätter expandera och jobbar vidare mot vår vision – att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

Visste du att vi är bäst i Sverige?

Ja, det är faktiskt sant. Putsa har vunnit de Svenska Mästerskapen i fönsterputs de tre senaste gångerna och är nu regerande svenska mästare i fönsterputs fram tills 2018. Och vem vet, kanske blir det en fjärde titel då?

Det började på 70-talet

1970

Någon gång på 70-talet börjar Dennis Olsson putsa fönster i sitt nystartade företag, Blåvit Fönsterputs. Där fick hans son, Mikael, lära sig att putsa fönster… men vem kunde tro då att detta skulle så fröet till dagens Putsa?

1983

Mikael går sin egen väg och öppnar sitt första företag. Affärsidén var att sälja fönsterputs på abonnemang, men verksamheten växte och kom med tiden att omfatta allt från fönsterputs och städ, till golvvård och klottersanering.

2004

Back to the roots. Alla grenar av Mikaels tidigare verksamhet säljs av, och Mikael startar Putsa. Med sig har han tre fönsterputsare, 100 abonnemangskunder och sin ursprungliga idé, att sälja fönsterputs på abonnemang. Denna gången väljer man att göra det som specialister på fönsterputs och ingenting annat.

2008

Verksamheten växer så smått och man har nu åtta fönsterputsare och 1600 abonnemangskunder.

2011

Putsa ställer upp i fönsterputs-SM för första gången och det blir succé! Mikael vinner och hans medarbetare Magnus Eriksson blir trea! Dessutom vinner Putsa pris som årets marknadsförare i Alingsås.

2012

Putsa lanserar ett egenutvecklat digitalt affärssystem, som via handenheter hanterar ordrar, offerter, fakturor etc. Företaget har nu 12 anställda och 3000 abonnemangskunder när det flyttar in i sin nya lokal på Ängsvaktargatan i Alingsås.

2013

Mikael vinner sitt andra fönsterputs-SM och uppmärksammas i samband med detta i TV4s Nyhetsmorgon. Senare detta år utses han dessutom till Årets Företagare i Alingsås.

2016

Putsa ställer upp i fönsterputs-SM igen och Mikael vinner sitt tredje raka SM-guld. Kollegan Anneli Thor blir sexa och bästa kvinna i tävlingen. Detta år lanserar Putsa sitt franchisekoncept och Thobias Larsson blir först ut när han startar Putsa Lidköping. Senare under året startas även Putsa Mölnlycke.

2017

I år startas Putsa Torslanda och Putsas nya hemsida lanseras. Företaget har nu 5000 abonnemangskunder och 26 personer som är sysselsatta i kedjan.

Framtid

Putsa fortsätter sin expansion och arbetar aktivt mot visionen – att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

Jobba hos oss

Våra värderingar