fbpx

Om Putsa

Vi är fönsterputsspecialister med stora ambitioner. Sedan 2004 har vi specialiserat oss på fönsterputs och är idag ledande inom vår bransch i Västra Götaland, men vår målsättning stannar inte där. Vi strävar efter att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

Fönsterputs är vår passion

Vi är specialister på fönsterputs och glasvård och det vi jobbar med allra mest är att erbjuda en enklare och gladare vardag genom våra smidiga och flexibla fönsterputsprenumerationer.  Idag har vi över8 700 privatkunder och företag som prenumererar på rena fönster runt om i Västra Götaland och vi sysselsätter ungefär 40 medarbetare. Vi fortsätter expandera och jobbar och jobbar hårt mot vår version – att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

Att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag innebär för oss inte bara att vara ett hållbart företag med en hållbar ekonomi, ett miljötänk och goda värderingar. Det innebär också att ha de nöjdaste medarbetarna och de nöjdaste kunderna inom vår bransch – i hela Sverige.

Sveriges bästa fönsterputsare?

Sveriges Bästa Fönsterputsare – Vi tävlar i kvalitet

Kan man mäta vem som är Sveriges bästa fönsterputsare? Ja, det går faktiskt att göra det, åtminstone på ett visst sätt. Vartannat år äger Fönsterputs-SM rum, där några av branschens mest skickliga fönsterputsare tävlar om att på snabbast tid putsa tre fönsterrutor – och de får inte göra några resultatmissar. Med stolthet kan vi säga att Mikael Olsson, ägare och VD på Putsa, är den som innehar rekordet med hela tre på varandra följande SM-guld, senast erövrade han år 2016.

Pandemin satte tillfälligt stopp för tävlingen, men i november 2021 var det äntligen dags igen. Alla våra tävlande placerade sig i topp 20 av totalt 40 deltagare. Segern togs hem av vår egna, Thobias Nyberg. Men våra framgångar slutade inte där. Vid det senaste SM, som hölls 2022, tog tre av våra tävlande sig till finalen och vår stolthet, Magnus Eriksson, imponerade stort med en välförtjänt silvermedalj.

Att placera oss som ett av Sveriges främsta fönsterputsningsföretag är resultatet av vårt engagerade team och vår strävan efter kvalitet och professionalism. Vi är stolta över att ha fått erkännande på nationell nivå, och det är vår drivkraft att fortsätta att leverera enastående service till våra kunder. Med oss får du inte bara fönstren skinande rena, utan också det bästa inom branschen.

Det började på 70-talet

1970

Någon gång på 70-talet börjar Dennis Olsson putsa fönster i sitt nystartade företag, Blåvit Fönsterputs. Där fick hans son, Mikael, lära sig att putsa fönster… men vem kunde tro då att detta skulle så fröet till dagens Putsa?

1983

Mikael går sin egen väg och öppnar sitt första företag. Affärsidén var att sälja fönsterputs på abonnemang, men verksamheten växte och kom med tiden att omfatta allt från fönsterputs och städ, till golvvård och klottersanering.

2004

Back to the roots. Alla grenar av Mikaels tidigare verksamhet säljs av, och Mikael startar Putsa. Med sig har han tre fönsterputsare, 100 abonnemangskunder och sin ursprungliga idé, att sälja fönsterputs på abonnemang. Denna gången väljer man att göra det som specialister på fönsterputs och ingenting annat.

2008

Verksamheten växer så smått och man har nu åtta fönsterputsare och 1600 abonnemangskunder.

2011

Putsa ställer upp i fönsterputs-SM för första gången och det blir succé! Mikael vinner och hans medarbetare Magnus Eriksson blir trea! Dessutom vinner Putsa pris som årets marknadsförare i Alingsås.

2012

Putsa lanserar ett egenutvecklat digitalt affärssystem, som via handenheter hanterar ordrar, offerter, fakturor etc. Företaget har nu 12 anställda och 3000 abonnemangskunder när det flyttar in i sin nya lokal på Ängsvaktargatan i Alingsås.

2013

Mikael vinner sitt andra fönsterputs-SM och uppmärksammas i samband med detta i TV4s Nyhetsmorgon. Senare detta år utses han dessutom till Årets Företagare i Alingsås.

2016

Putsa ställer upp i fönsterputs-SM igen och Mikael vinner sitt tredje raka SM-guld. Kollegan Anneli Thor blir sexa och bästa kvinna i tävlingen. Detta år lanserar Putsa sitt franchisekoncept och Thobias Larsson blir först ut när han startar Putsa Lidköping. Senare under året startas även Putsa Mölnlycke.

2017

I år startas Putsa Torslanda och Putsas nya hemsida lanseras. Företaget har nu 5000 abonnemangskunder och 26 personer som är sysselsatta i kedjan.

2018

Putsa växer i år ur sin lokal på Ängsvaktaregatan och in i sin nya lokal på Tomasgårdsvägen i Alingsås. Samtidigt får Putsa Mölnlycke sin första egna lokal på Metallvägen i Mölnlycke, och man öppnar upp Putsa Kungälv. Detta år går fönsterputs-SM av stapeln i Stockholm, och förutom att kvalificera sig med hela fyra fönsterputsare i finalen, kniper man genom Mikael Olsson en 2:a plats i årets SM!

2019

Putsa firar sina 15 år som Putsa med en försenad inflyttningsfest i den nya lokalen och en ny kostym med ny look och en helt ny logotyp!

[/vc_column]

2020

Putsa sprider sig och öppnar under året både i Varberg och Uddevalla och finns nu på åtta platser i Västsverige!

Framtid

Putsa fortsätter sin expansion och arbetar aktivt mot visionen – att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

Jobba hos oss

Våra värderingar