fbpx

Om Putsa

Vi har sedan 2004 specialiserat oss på fönsterputs och är idag ledande inom vår bransch i Västra Götaland. Med den Svenske mästaren i fönsterputs i spetsen, strävar vi mot att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

Fönsterputs är vår passion

Vi är specialister på fönsterputs i allmänhet och fönsterputsabonnemang i synnerhet. Vi utför allt inom fönsterputs och glasvård. Hos oss är du välkommen både som privatperson med din önskan om en smidig lösning för din bostad och lite mer fritid och som företag med krav på en komplett helhetslösning. Vi har idag över 6000 abonnemangskunder runt om i Västra Götaland och sysselsätter ungefär 30 medarbetare. Vi fortsätter expandera och jobbar vidare mot vår vision – att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

Sveriges bästa fönsterputsare?

Sedan 2004 har vi siktat på att bli Sveriges bästa fönsterputsare. Med över 6000 abonnemangskunder och tre SM-titlar i fönsterputs törs vi säga att vi är en bra bit på väg. Såhär såg det ut när Mikael putsade hem SM-guldet till Putsa, 2016.

 

Det började på 70-talet

1970

Någon gång på 70-talet börjar Dennis Olsson putsa fönster i sitt nystartade företag, Blåvit Fönsterputs. Där fick hans son, Mikael, lära sig att putsa fönster… men vem kunde tro då att detta skulle så fröet till dagens Putsa?

1983

Mikael går sin egen väg och öppnar sitt första företag. Affärsidén var att sälja fönsterputs på abonnemang, men verksamheten växte och kom med tiden att omfatta allt från fönsterputs och städ, till golvvård och klottersanering.

2004

Back to the roots. Alla grenar av Mikaels tidigare verksamhet säljs av, och Mikael startar Putsa. Med sig har han tre fönsterputsare, 100 abonnemangskunder och sin ursprungliga idé, att sälja fönsterputs på abonnemang. Denna gången väljer man att göra det som specialister på fönsterputs och ingenting annat.

2008

Verksamheten växer så smått och man har nu åtta fönsterputsare och 1600 abonnemangskunder.

2011

Putsa ställer upp i fönsterputs-SM för första gången och det blir succé! Mikael vinner och hans medarbetare Magnus Eriksson blir trea! Dessutom vinner Putsa pris som årets marknadsförare i Alingsås.

2012

Putsa lanserar ett egenutvecklat digitalt affärssystem, som via handenheter hanterar ordrar, offerter, fakturor etc. Företaget har nu 12 anställda och 3000 abonnemangskunder när det flyttar in i sin nya lokal på Ängsvaktargatan i Alingsås.

2013

Mikael vinner sitt andra fönsterputs-SM och uppmärksammas i samband med detta i TV4s Nyhetsmorgon. Senare detta år utses han dessutom till Årets Företagare i Alingsås.

2016

Putsa ställer upp i fönsterputs-SM igen och Mikael vinner sitt tredje raka SM-guld. Kollegan Anneli Thor blir sexa och bästa kvinna i tävlingen. Detta år lanserar Putsa sitt franchisekoncept och Thobias Larsson blir först ut när han startar Putsa Lidköping. Senare under året startas även Putsa Mölnlycke.

2017

I år startas Putsa Torslanda och Putsas nya hemsida lanseras. Företaget har nu 5000 abonnemangskunder och 26 personer som är sysselsatta i kedjan.

2018

Putsa växer i år ur sin lokal på Ängsvaktaregatan och in i sin nya lokal på Tomasgårdsvägen i Alingsås. Samtidigt får Putsa Mölnlycke sin första egna lokal på Metallvägen i Mölnlycke, och man öppnar upp Putsa Kungälv. Detta år går fönsterputs-SM av stapeln i Stockholm, och förutom att kvalificera sig med hela fyra fönsterputsare i finalen, kniper man genom Mikael Olsson en 2:a plats i årets SM!

2019

Putsa firar sina 15 år som Putsa med en försenad inflyttningsfest i den nya lokalen och en ny kostym med ny look och en helt ny logotyp!

2020

Putsa sprider sig och öppnar under året både i Varberg och Uddevalla och finns nu på åtta platser i Västsverige!

Framtid

Putsa fortsätter sin expansion och arbetar aktivt mot visionen – att vara Sveriges bästa fönsterputsföretag.

[/vc_column]

Jobba hos oss

Våra värderingar

0