fbpx

9 annorlunda sätt att julpynta fönstret

 In Okategoriserade

Jul, jul, strålande julpynt! Nu stundar tiden med årets vackraste och mest inbjudande fönster. Att vandra runt om kvällen och titta in i skinande, adventspyntade och julpyntade fönster ger en vemodiga lycka som minner om barndomens jul. Extra nöjd blir du kanske om du lyckas bra med dina egna fönster, när allt är förberett, det är städat, fönstren putsade och pyntade. Vi har nio olika tips hur du kan pynta som vi hoppas ger dig inspiration att lyckas riktigt bra med dina julfönster i år.

Adventsljusstake av gamla mässingsljusstakar

Loppis och antikvariat är alltid härligt att fynda i, och har du dessutom en bra idé att genomföra så kan det bli extra kul. För att få till en lite mer personlig adventsstake kan du att hitta fyra gamla mässingsstakar och göra till din egen inspirerade adventsstake. Du kanske redan har fyra stakar hemma, annars, som sagt är det en utmärkt ursäkt för att botanisera bland fynd på antikvariat eller en välgörenhetsloppis.


Bild från Pinterest

Stilleben av adventsstjärnor i fönstret

Vad ger väl bättre julstämning än en vacker adventsstjärna i fönstret? Många adventsstjärnor i fönstret! Tänk att lysa upp den mörka decemberkvällen med ett härligt skimrande stilleben av adventsstjärnor i det skinande julputsade fönstret. Ta traditionen med adventsstjärnan ett steg till! Hur många stjärnor och hur du kombinerar färger ger möjligheter till både blygsamt och bombastiskt artisteri.


Bild från Pinterest

DIY – julfina ljusstakar

Ibland är det tråkigt att fina flaskor som designats och tillverkats efter alla konstens regler bara krossas i återvinningen när innehållet är slut. Varför inte fylla flaskorna med vatten och något grönt och göra en fin adventsstake i stället? Kanske en gren av adventsgranen kan komma till pass? Eller lite lingonris? Billigare och vackrare adventsstake är inte lätt att få tag i.


Bild från Pinterest

En krans i fönstret hör julen till

Att binda kransar och smycka dörrar och fönster är en gammal tradition och med lite fantasi och inspiration kan du ge dina fönster en perfekt avvägning mellan barndomens jul och nytänkande komposition. Med röda band och lite fantasi har du snart kvarterets mest inbjudande fönster. Du behöver:

  • Tunn ståltråd, björntråd eller liknande
  • En ring (ståltråd, halm, tidningspapper och tejp)
  • Kransmaterialet (gran, lummer, ljung, lingonris)

Linda på små bitar av kransmaterialet på ringen med hjälp av den tunna tråden och fortsätt tills du kommer runt. Fäst! Klart! Det tar kanske en krans eller två innan du blir riktigt bra på det, men snart går det som en dans.


Bild från Pinterest

Låt kreativiteten flöda med fönsterpennor

Om du är lite artistiskt lagd och säker på handen, varför inte prova att fönsterpynta med pennor? Ett enkelt grepp som kan bli riktigt vackert. Och om du inte har den där riktiga artistiska ådran, men ändå är djärv nog att måla på dina skinande nyputsade fönster, varför inte göra det ihop med barnen? De kommer att älska det, och du har en bra ursäkt om resultatet inte blir fulländat.


Bild från Pinterest

Ge hemmet en doft av jul med en kryddig fönsterkrans

Doft är starkare knutet till minnet än något annat sinne, och det stämmer ju speciellt bra med julen. En krans med torkade apelsinskivor i fönstret är både vackert och sprider en härlig doft i hela hemmet. Kanske med kryddnejlika och en kanelstång? Det är bara att sätta i gång och kombinera dofter för att få till din egen perfekta julatmosfär.


Bild från Pinterest

En annorlunda installation som ger gammaldags känsla

Vad vore julen utan pepparkakor? Både doft, smak och utseende. Det är jul. En installation i fönstret pepparkakor och små grankvistar i trådar från en pinne du hittat i skogen. Eller kanske lite lingonris, fönsterlav, eller några kottar. En juldekoration som både doftar och ger en mysig känsla av gammaldags jul.


Bild från Pinterest

Gran(n)fest!

Hur man än vänder och vrider på det är granen ändå något speciellt. När granen äntligen kommer in någon dag före julafton är juldoften fulländad. Adventsgranen är ett perfekt sätt att tjuvstarta lite. Eller varför inte flera granar som vacker inramning till de gnistrande adventsfönstren, så julens doft kan få flytta in lite i förväg.


Bild från Pinterest

Ge bort skinande rena rutor i julklapp

Visste du att du kan ge bort fönsterputsning på presentkort? En perfekt gåva till mamma, pappa, mormor, vuxna barnen, grannen, läraren eller vännen – eller varför inte i julklappsspelet? Vi har presentkort från 200kr/st och beställer du idag får du det fysiska presentkortet på brevlådan inom fyra dagar. Alla blir glada av rena rutor! Beställ här!

Julputsade fönster med julefriden i behåll

Att putsa fönster blir lätt det där som aldrig blir av efter all städning, bakning, julpynt, juldukar och gardiner, klappar som ska köpas i svettiga affärer samtidigt som allt på jobbet ska vara klart igår. Eller så blir fönsterputsningen det där du ger dig tusan på att fixa, men som knäcker julfriden.
Då kanske en perfekt utförd proffs-putsning är bättre för att få de vackra, skimrande julfönster du förtjänar utan att du sliter ut dig.
Låt oss sköta fönsterputsen så kan du sköta resten av julen. Här kan du få prisförslag och boka.