fbpx

Arbetet som platschef ger Tobias möjlighet att fortsätta arbeta som fönsterputsare och samtidigt utvecklas på andra sätt

 In Jobba hos oss, Medarbetare, Mölnlycke
Namn: Tobias
Smeknamn: –
Ålder: 44
Längd: 183 cm
Familj: Sambo och två barn
Roll på Putsa: Fönsterputsande platschef på Putsa Mölnlycke
Hur länge sedan var det du började på Putsa?

– Lite mer än 5 år sedan.

Vart jobbade du innan?

– Optimal miljö. Där var jag i ungefär 10 år  och jobbade också som fönsterputsare, även om man utförde en del andra arbeten där också.

Vad var det som gjorde att du bytte till Putsa?

– Jag hörde så mycket gott om Putsa, jag pratade inte med någon specifik person, men man såg mycket om Putsa på olika ställen. Jag läste till exempel i Alingsåstidningen och såg en del reportage och så vidare med Mikael där. Bland annat minns jag att det var ett reportage om att man lade alla fönsterputsarnas löner för en hel arbetsdag till BRIS vid ett tillfälle. Sedan lockade det mig också att få arbeta helt och hållet med fönsterputsningen och inte behöva ha andra sidouppgifter.

Vad är det som gjort att du stannat på Putsa?

– Dels trivs jag väldigt bra med Mikael som chef, han är schyst! Och jag har fått en sådan chans att jobba i Mölnlycke som platschef. Det är en väldigt fin möjlighet för mig att få fortsätta jobba som fönsterputsare men ändå få chansen att fortsätta utvecklas på andra sätt.

Du har tidigare arbetat som fönsterputsare i Alingsås, sedan som platschef i Torslanda och nu är du platschef i Mölnlycke, hur skiljer sig dessa arbeten åt?

– Om jag jämför med arbetet som fönsterputsare så är det mycket mer att hålla koll på nu. Som fönsterputsare körde jag ju bara på med mina jobb och så var dagen slut, men nu tar jag hand om mejl och förfrågningar, bokningar och så vidare.. man behöver liksom ha koll på hela processen inte bara slutprodukten. Det är jag som säljer in putsningarna, gör kampanjerna, ringer och bokar putsningarna, så mina kunder blir liksom mer mina nu, de blir mitt helhetsansvar.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– Just nu är de flesta dagar så att man sätter sig i bilen och åker iväg och putsar, och sedan har jag vissa dagar som jag helt dedikerar åt kontorsarbete då jag svarar på mail, tar hand om bokningar och sådant. Nu börjar vi dock få ordning på vårt nya kontor i Mölnlycke så jag räknar med att framöver splitta dagarna lite mer och ha en stund för administration och planering varje dag och sedan putsa fönster resten av dagen.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

– Att man får vara ute och röra på sig, helt klart!

Vad skulle du vilja säga till andra som funderar på att börja arbeta som fönsterputsare på Putsa?

– Man kommer att hamna i ett företag som verkligen tar hand om sina anställda och där man kommer att ingå i ett bra gäng med människor. Det betyder ofantligt mycket!

Okej, och en liten privat fråga, har du någon hobby, någon stor talang eller något stort intresse?

Jag tycker ju om filosofi och psykologi. Sedan tycker jag mycket om musik, framförallt hårdrock.