fbpx

Tom Kastberg är en av två som ser till att arbetet flyter på problemfritt för fönsterputsarna i Alingsås

 In Alingsås, Jobba hos oss, Medarbetare
Namn: Tom
Smeknamn: –
Ålder: 26
Längd: 193 cm
Familj: Sambo och katt
Roll på Putsa: Fönsterputsande arbetsledare på Putsa Alingsås
Du har ju jobbat på Putsa i fem år nu.. vad var det som fick dig att söka jobbet som fönsterputsare när du började här för fem år sedan?

– Jag behövde ett jobb helt enkelt. Jag var 21 år och hade haft två jobb tidigare som anläggare. Jag tyckte om att arbeta fysiskt och så dök detta jobbet som fönsterputsare upp.

Har jobbet motsvarat de förväntningar du hade då du började, eller har det varit annorlunda?

– Jag hade inte funderat så mycket på hur jobbet skulle vara, men det är var nog ändå ungefär som jag tänkt mig. Jag hade förväntat mig ett fritt arbete, och det tycker jag att det är också.

För ett par år sedan blev du en av två arbetsledare, eller putsledare som det kallas på Putsa. På vilket sätt skiljer sig ditt arbete nu mot då du enbart var fönsterputsare?

– Det är stor skillnad.. det är mycket mer dator och planering och sådär. Vi jobbar med att effektivisera det dagliga arbetet, som tex produktionsplanering och sådant, så det blir en del planering med MMR:er och liknande. Under dagarna blir det mycket telefon, både kontoret och fönsterputsarna ringer ofta oss under dagarna om de har problem eller frågor. Man kan säga att vi blir lite mellanhand mellan kontor och putsare och vi löser de problem som kommer upp i det dagliga arbetet.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

–  Jag försöker vara på jobbet vid kvart i sju (vi börjar sju) och dricka lite kaffe och prata lite med kollegorna. Sedan åker vi ut och jobbar. Sedan ser det väldigt olika ut beroende på hur mycket samtal man får och hur bra allt klaffar. Flyter allt på så putsar man fönster hela dagarna, men är det några problem så får man åka och lösa dem istället. Sedan brukar jag och Gareth (den andra putsledaren) vara tillbaka på kontoret vid 15.50 och produktionsplanera inför kommande dag. Vi kollar vart jobben finns nästa dag och vem som ska jobba med vem.. vem som är mest lämpad för vilket jobb och vilken grupp som ska åka vart osv. Sedan dricker vi lite kaffe igen innan det är dags att åka hem.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

– Organisationen eller företaget och friheten. Organisationen är väldigt platt, så har du en idé är det alltid någon som lyssnar på dig, det gillar jag.

Okej, och en liten privat fråga, har du någon hobby, någon stor talang eller något stort intresse?

– Fiske!