fbpx

Putsa putsar hem andraplatsen och kniper hela fyra av tio finalplatser i årets fönsterputs-SM!

 In Allmänna nyheter

Mikael Olsson lyckades inte försvara sin titel som Svensk mästare i fönsterputs, men putsade hem andraplatsen efter en jämn final där han endast var ett fåtal tiondelar från guldet. Bland de tio finalisterna fanns även tre andra fönsterputsare från Putsa, Thobias Larsson (6:a), Tom Kastberg (7:a) och Magnus Eriksson (9:a).

Den 3/10 gick årets fönsterputs-SM av stapeln på Cleanmässan i Stockholm. Totalt deltog 50 av landets bästa fönsterputsare i tävlingen, vilket är ett högt deltagarantal historiskt sett. Detta syntes även på resultatet, då det var ovanligt hård konkurrens och hög kvalitét på tävlingen. Morgonen inleddes med två kvalheat av vardera deltagare och de tio fönsterputsarna med snabbast kvaltid tog sig vidare till final. Tävlingen handlar dock inte enbart om snabbhet, utan är en kombination av snabbhet och noggrannhet, varför varje miss (fuktfläck, rand eller miss vid påblötning) ger ett tidstillägg och det är alltså den totala tiden för putsning och tidstillägg är den som räknas.

Fyra putsare från Putsa i final

Från Putsa deltog man med totalt åtta fönsterputsare. Det var egentligen bara sju putsare anmälda från Putsa, men under träningen på plats inför kvalheaten provade Nathalie att putsa och det gick så bra att hon anmäldes i sista minuten till tävlingen utan att ha tränat i förväg. Resultatet var genomgående bra och Nathalie hamnade på en 36:e plats och blev med det näst bästa tjej i tävlingen, Fredrik I, Fredrik S och Tobias J som alla gjorde debut i tävlingen hamnade strax utanför finalen, medan Thobias L, Tom, Magnus och Mikael lyckades kvalificera sig bland de tio bästa och ta sig till finalen.

Mikael Olsson tappade striden om guldet med tiondelar

I finalen fick varje deltagare ytterligare två försök och det var det snabbaste av alla försök (inklusive tidstillägg) som vann tävlingen. Finalen var extremt jämn och toppstriden stod mellan Mikael Olsson och Jimmy Ström från Tommys fönsterputs och i slutändan knep Jimmy Ström guldet med tiden 15.13, endast några tiondelar snabbare än Mikael som knep silvret på 15.57. Trean, Ivan Pleinadus hamnade strax bakom dem med en tid på 17 sekunder. Thobias Larsson från Putsa hamnade på en fin 6:e plats i sin SM-debut, Tom Kastberg debuterade även han i SM och tog hem en 7:e plats och SM-veteranen Magnus Eriksson lyckades efter att förra gången ha hamnat precis utanför finalplats, återta en plats i finalen och slutade i år som 9:a.

prispall

Silvermedaljören Mikael Olsson säger: “Jag är såklart lite besviken över att inte ha försvarat mitt guld och hade nog hoppats på någon pallplats till för Putsa, men ska jag vara ärlig så går det inte vara besviken när man har fyra fönsterputsare från företaget i final. Det är branschens bästa fönsterputsare som är med här, konkurrensen är stenhård och vi lyckas ändå få fyra fönsterputsare på topp tio, så det är jag oerhört stolt över. Nu är det bara hem och göra läxan och så siktar vi på att ta tillbaka guldet 2020!”

Vi på Putsa vill även passa på att tacka för en fint arrangerad tävling och mässa, en trevlig stämning bland alla deltagare och för allt stöd vi fått under tävlingen av alla som följt oss på plats och i sociala medier. Och givetvis också ett stort tack till alla våra kunder som är med oss hela året!