fbpx

Putsa Varberg öppnar – 1:a september 2020

 In Allmänna nyheter, varberg

När Tobias och Emil startar upp Putsa Varberg i höst, då är det först och främst smidighet och stort kundfokus som Varbergsborna kan förvänta sig. Inför uppstarten förklarar Tobias även hur en fönsterputsprenumeration fungerar och vad det egentligen kostar att prenumerera på fönsterputs. (Spoiler), det är billigare än vad många tror!

Berätta för dem som inte känner till företaget, vilka är Putsa?

Putsa är ett fönsterputsföretag som funnits väldigt länge. Dagens Putsa har funnits sedan 2004, men Mikael som driver Putsa har drivit fönsterputsföretag mycket längre än så, så företaget har sina rötter ända tillbaka på 70-talet och det finns anställda på företaget som var med även innan vi blev Putsa. Det är ett ganska stort fönsterputsföretag som växer hela tiden och nu ska vi alltså etablera oss i Varberg också!

Vad gör Putsa?

Vi ger våra kunder tid till annat genom att genom att ta hand om deras fönster på ett smidigt sätt och med hög kvalitét! Vi putsar i första hand hos privatpersoner som prenumererar på putsning på utsidan. Det är väldigt smidigt för då behöver man inte ens vara hemma när vi utför tjänsten, utan man kommer hem efter sina sysslor och då är fönstren putsade enligt ett ungefärligt datum som avtalats på förhand, så det är väldigt smidigt, förstärker Tobias. Många undrar också hur det funkar med betalningen, men den behöver man heller inte tänka på på plats. Efter varje putsning får man en faktura via post eller som e-faktura, så betalningen sker efteråt.

Hur fungerar det att prenumerera på fönsterputs?

De allra flesta har puts var tredje månad. I Varberg kommer det vara mars, juni, september och december till en början, och vilket ungefärligt datum du får på din puts beror på vilket område av Varberg du bor i. Varje område har sitt eget cirkadatum. Du kan självklart boka så vi putsar även invändigt och detta går också ha med i prenumerationen. De gånger du har puts på insidan också så hör vi av oss och kommer överens så att ni är hemma vid putsen, så kommer vi på förutbestämd tid. En del låser upp med någon app eller sådana saker nu också, så det är ju också ett alternativ!

Våra prenumerationer är tillsvidare och det är ingen bindningstid eller uppsägningstid på dem.

Hur mycket kostar det att ha fönsterputs?

Det är väldigt individuellt och beror på hur dina fönster ser ut och hur många det är. Men det är ofta billigare än man tror. För ett vanligt hus (1,5-plans max 20 fönsterbågar) kostar det ungefär 300 kr/gång att putsa utsidan med Rut-avdrag. Ett normalstort hus med två våningar kostar ungefär 400 kr/puts efter Rut-avdraget. Och Rut-avdraget är ingenting som man som kund behöver tänka på, utan det görs automatiskt på fakturan om man är berättigad (vilket de allra flesta är). Så som kund betalar du bara in din del, så löser vi den andra delen efteråt.

Vad är det som är fördelen med att välja Putsa som leverantör av denna tjänst?

Vår tillgänglighet tror jag är ganska unik. Vi finns nära kunden (utan att vara påträngande), skrattar Tobias. Vi jobbar med stort kundfokus och det är en ganska personlig service, till exempel får du vid putsning alltid en lapp i brevlådan där du kan se vilka som varit där och vilket datum. Som kund hos oss ska du känna att du får den service och tjänst du förväntar dig. Vi har en nöjd-kund-garanti som praktiskt tagit innebär att vi putsar tills du är nöjd! Om du inte är nöjd med putsen så kommer vi tillbaka och fixar kostnadsfritt, eftersom vi vill att våra kunder ska vara helt nöjda.

Vilka är ni som kommer att jobba i Varberg?

På sikt vill vi anställa putsare lokalt i Varberg och förhoppningsvis även ha ett kontor på plats om något år eller så, men nu i början är det vi som putsar i Göteborgs-området som kommer åka ner och putsa i Varberg också. Så det är jag och Emil i dagsläget. Och så håller vi på att rekrytera en ny putsare till teamet, som ska starta i samband med Varbergsuppstarten efter semestern. Så vi blir tre putsare som kommer att ansvara för Varbergsjobben tillsammans nu i början. Jag får väl säga att jag är en ganska erfaren fönsterputsare, har putsat fönster i över 20 år nu och har drivit Putsa i Mölnlycke sedan vi startade för 4 år sedan, säger Tobias när jag ber honom att förklara vilka de är. Emil började för ett år sedan ungefär och om honom kan jag säga att han är kundorienterad och väldigt omtyckt som både människa och putsare ute hos våra kunder, säger Tobias.

Tobias och Emil som är de som tillsammans med en tredje, ny putsare, kommer putsa i Varberg. 

Vi ser fram emot att etablera oss i Varberg och få chansen att bygga flera goda relationer, avslutar Tobias glatt innan vi säger hejdå.

Tips – Håll ögonen öppna, det kommer spännande öppningserbjudanden efter sommaren! Eller varför inte skicka en intresseanmälan redan nu för att vara med från start 🙂

0