fbpx

Putsa fönster i värme

 In Guider

Så putsar du fönster i sol och värme

Nu när sommaren och semestern äntligen tagit fart är det många som blir på fixarhumör – och ofta får fönsterna sig välförtjänt en putsomgång. Men hur putsar man bäst på sommaren? Här är våra bästa tips för skinande rena rutor i sommarsolen

Utrustning

  • Hink med vatten och fönstersåpa (finns att köpa i fackhandeln)
  • En påblötare eller trasa 
  • Gummiskrapa
  • En torr trasa för att torka av hörn, skrapa och dropp

Så putsar du när det är varmt

  1. Putsa på tidig morgon eller senare kväll, då solen inte står lika högt och rutorna inte torkar lika snabbt.
  2. Börja med att göra rent fönsterbågarna, där sitter det ofta mycket damm och pollen såhär års. Om du inte rengör bågarna först riskerar du att få smutsiga droppar på rutorna och får putsa om allt igen.
  3. Använd gärna extra mycket vatten och ha i lite mer fönstersåpa än vanligt, då torkar inte vattnet ut lika lätt trots att det är varmt eller soligt.
  4. Om du ska putsa stora glasytor kan det vara bra att dela in fönstret i mindre sektioner för att inte riskera att vattnet torkar ut. 1 m2 åt gången brukar vara ett bra mått att hålla sig till.

Vill du veta mer om hur man putsar fönster på rätt sätt? Läs vår Fönsterputsguide!

Skaffa fönsterputsprenumeration och få tid över till annat

Skulle du dock hellre luta dig tillbaka i med en god bok solstolen, och slippa slita med hink och skrapa, så finns vi på Putsa här för dig hela sommaren. Det är bara att höra av dig! Till exempel kan du beställa ditt prisförslag på fönsterputsprenumeration här. Lycka till där ute!

 

Kontakta oss gärna om du undrar något!