fbpx

Så putsar du din inglasade balkong

 In Allmänna nyheter, Guider, Okategoriserade

Putsa för balkongväder!

Våren är här och vi bjuds äntligen balkongväder! Men om man har en inglasad variant kan det krävas en del piff och arbete innan det går att avnjuta morgonkaffet på sin balkong. Vi har samlat lite tips på hur du på bästa sätt kan förbereda dig och din inglasade balkong inför sommaren och skapa det ultimata balkonghänget. 

Putsa efter väder

Ofta ligger balkongen i söderläge vilket innebär att solljuset ligger rätt på glaset. Det är ju trevligt nästan alltid förutom när man just ska putsa sina rutor. När rutorna är varma torkar vattnet fortare vilket gör att det kan bli ränder på rutorna. Se till att putsa en mulen dag eller åtminstone tidig morgon eller sen kväll, då blir ditt jobb mycket enklare. 

 

Dela upp balkongen 

Inte alltid, men ofta har inglasade balkonger relativt stora fönsterpartier. Om lufttemperaturen är hög, runt 20 – 30 grader, är det en fördel att dela upp glaset i mindre putspartier, då hinner vattnet inte hinner torka. Ett vanligt fel många gör är just att använda för lite vatten, blaska på ordentligt! Det är oftast för lite vatten som gör att det blir ränder.

 

Inglasad balkong = växthus!

Kanske är det inte bara rutorna som ska piffas utan också inredningen? En inglasad balkong är ju praktiskt taget ett växthus så låt dina växter flytta ut under sommaren. I ett inglasat uterum klarar sig även väderkänsliga växter och gör att du får ett alldeles eget orangeri att njuta av. Textilier är också ett trevligt inslag på balkongen. Förutom att det maxar mysfaktorn är det också ett bra sätt att skapa insynsskydd. Att ha grannar är ju trevligt men din balkong ska ju vara din egen oas! 

 

 Vill du veta mer om hur man putsar fönster på rätt sätt? Läs vår Fönsterputsguide!

På Putsa har vi abonnemang på fönsterputsning vilket gör att du aldrig behöver fundera på hur du skall rengöra dina fönster. Beställ ditt prisförslag här!