fbpx

Vad är Sinners cirkel?

 In Allmänna nyheter, Guider

Modellen Sinners cirkel hjälper dig med städningen

Man skulle kunna tro att det bara är att blaska på med rengöring och sedan torka av när man ska putsa sina fönster. Men ett bra resultat är mer vetenskapligt än så! Sinners cirkel är en modell för hur olika faktorer påverkar resultatet vid rengöring. Låt oss förklara hur!

Vad är Sinners cirkel?

Modellen Sinners cirkel, eller sinnerska cirkeln, har fått sitt namn från upphovsmannen Dr. Herbert Sinner. Cirkeln består av fyra tårtbitar som representerar kemikalier, mekanisk bearbetning, temperatur och tid. Alla fyra delarna behövs vid rengöring av till exempel textilier, utrustning och lokaler. Om en tårtbit minskar måste en annan tårtbit öka för att man ska nå resultat.

 

Hur används Sinners cirkel vid fönsterputsning? 

Om vi säger att det är 5 grader kallt ute så försvinner ju tårtbiten värme och behöver ersättas för att cirkeln ska bli hel igen. Kemikaliedelen ökar automatiskt på grund av att man tillsätter ett frysskydd till vattnet, men att tillsätta mer kemikalier blir inte effektivt. Man kan ersätta värmen med tid såvida det inte är så kallt att vattnet inte fryser på glaset. Det bästa och säkraste sättet är att ersätta värmen med mekanisk bearbetning, enkelt beskrivet får man gnugga och skrubba väldigt mycket mer när det är kallt ute.

Om vi istället tänker att det är varmt ute så att vattnet dunstar då betyder ju det att tårtbiten tid minskar. Visst, den har till viss del ersatts av värme men för att få mer tid får man föra på mer lösning på rutan, förblötning är ett effektivt sätt att låta tiden arbeta för en! Vill du veta mer om hur man putsar fönster på rätt sätt? Läs vår Fönsterputsguide!

 

Skaffa fönsterputsabonnemang och få tid över till annat

Vi på Putsa är inte bara experter på Sinners cirkel, vi är också experter på att ge våra kunder livskvalitet. Med våra fönsterputsabonnemang slipper du tänka på Sinners cirkel och kan njuta av skinande rena rutor året om. Beställ ditt prisförslag här!