fbpx

Vad händer om man inte putsar fönsterna?

 In Allmänna nyheter, Guider, Okategoriserade

Hur ofta behöver man putsa fönsterna?

Vad händer om man inte putsar fönsterna regelbundet? Påverkar det glasets kvalitet, spröjsens livslängd eller sker det faktiskt inget alls? I vår artikel reder vi ut vad som kan hända, eller inte hända, om man inte putsar sina fönster.

Som allt oftast när man pratar om fönsterputsning, hur ofta man behöver putsa fönsterna och eventuella konsekvenser av utebliven putsning så måste man först reda ut i vilka förutsättningar fönsterna har.
Hur ofta du behöver putsa beror på hur och vart du bor. Bor du i storstadsmiljö, nära en tågbana eller kusten, mitt ute på landet? Då kan det se olika ut. Utomhusmiljön påverkar inte bara hur snabbt dina fönster blir smutsiga utan också vad för slags smuts rutorna utsätts för.

Vinster med att putsa regelbundet

För att vara helt krass är den största vinsten med att putsa fönsterna regelbundet den estetiska och den psykologiska. Det finns inget som lyfter en städning eller fasad lika bra som rena fönster gör. Att dessutom få bort en jobbig punkt från måste-göra-listan brukar få det att kännas oerhört bra efteråt. Eller hur?

Risker med att inte putsa regelbundet

Vad händer om man inte putsar fönsterna? Låter man smuts sitta för länge på fönstret kan man få etsningar som är svåra, eller ibland, omöjliga att få bort. Hur lång tid detta tar beror helt på vilken miljö man bor i och vad man har utanför fönstret.
Bor man till exempel nära en järnväg eller tågstation går nedsmutsningen väldigt snabbt, vilket man ofta kan se på glasen runt om sådana platser. Bromsoksdammet ger en gul- eller brunaktig ton vilket är etsningar som inte går bort på vanligt sätt utan kräver antingen mekanisk eller kemisk behandling.
Liknande etsningar kan man få i storstadsmiljö, men efter en lite längre tid.

Hur ofta ska man putsa?

Bor man i anslutning till ett tågspår eller tågstation behöver man putsa fönsterna varje månad för att undvika de envisa gul- och brunaktiga etsningarna. I stadsmiljö och nära större vägar rekommenderas åtminstone var tredje månad.
Vill du lära dig hur man putsar fönsterna? Läs vår Fönsterputsguide!

På Putsa har vi abonnemang på fönsterputsning vilket gör att du aldrig behöver fundera på hur ofta just du behöver rengöra dina fönster.
Vårt standardabonnemang ger putsning var tredje månad, vilket passar de flesta boende i stad eller utanför tätorten. För den som är är väldigt mån om rena rutor är varannan månad idealt. Kontakta oss så hittar vi den ultimata lösningen för dig och dina fönster! Beställ ditt prisförslag här!

0