fbpx

Få bort ägg från fönsterrutorna

 In Guider

Så tvättar du bort ägg från rutorna

Bus eller godis! Var du en äggoist under Halloween och hade bara blockchoklad och clementiner att ge bort när spöket, pojken med Scream-mask och häxan kom på besök? Då är du kanske en av de stackare som fått äggklet på din rutor efter en äggstra busig Halloween? Det gäller att tvätta bort det så snabbt som möjligt för att undvika att äggvitan härdar. Såhär gör du för att tvätta fönster med äggklet på:

Kallt vatten till äggvita

Börja med att få bort äggvitan. Äggvita tas bäst bort med kallt vatten då proteinet i ägget härdar av värme. Ju längre äggkletet sitter på fönstret desto svårare att få bort, så se till att börja rengöra i tid!

Ljummen tvållösning till äggula

För att få bort äggula från rutorna fungerar det bäst med en ljummen tvållösning. Blanda fingervarmt vatten med diskmedel eller såpa och blöt äggkletet ordentligt.

Vänta, skrubba, vänta, skrubba

Låt tvållösningen ligga på en bra stund. Ju längre desto bättre! Skrubba sedan problemområdet med en svamp och upprepa proceduren vid behov. Alltså: tvållösning, vänta, skrubba, tvållösning, vänta, skrubba. 

Tvätta fönsterna – igen

För ett äggfritt, fläckfritt, skinande resultat så putsar du rutan efteråt! Är du osäker på hur du gör kan du använda vår guide för hur du putsar fönstren. Är du osäker på vilka redskap du behöver kan du även använda våra tips på vilka fönsterputsredskap du bör använda.

0