fbpx

Guide: Få bort grillfett från fönstret

 In Allmänna nyheter, Guider

Tre enkla steg till fettfria rutor!

Missade du vårens tips, det om att inte ställa grillen för nära fönstret? Då är troligt att du nu när det är dags att ställa undan grillen och utemöblerna och byta från grillsäsong till höstens innemys, upptäcker att fönstren är fulla av fettfläckar. Det är grillfett som har skvätt upp från på rutan. För dig har vi satt ihop denna guide, där vi enkelt i tre steg förklarar hur du blir av med envisa fettfläckar efter årets grillsäsong:

  1. Putsa fönstret

Använd vanlig fönsterputsutrustning och putsa av fönstret. Grillfettet kommer inte försvinna helt när du putsar fönstret, men innan du börjar gnugga på fettfläckarna måste fönstret vara rent så att du inte riskerar att repa rutan genom att gnugga på smuts och partiklar som kan finnas på rutan. Är du osäker på hur du gör kan du använda vår guide för hur du putsar fönstren. Är du osäker på vilka redskap du behöver kan du även använda våra tips på vilka fönsterputsredskap du bör använda.  

  1. Gnugga bort fläckarna

Blöt ned rutan med påblötaren (som är doppad i vatten och fönstersåpa/diskmedel) igen. Gnugga nu på grillfettet och försök få bort så mycket som möjligt redan med påblötaren. Ta sedan en luddfri torkduk eller mjuk tvättsvamp och gnugga på fläckarna tills de är borta. Blöt ned rutan och gnugga upprepade gånger om inte alla fläckar försvinner.

  1. Putsa rutan – igen

När du fått bort allt grillfett kommer fönstret vara kletigt och smutsigt igen, så när alla fläckar är borta, putsa fönstret en gång till.

Detta är tre enkla steg till fettfria rutor. Är det inte lika enkelt i praktiken som i texten finns förstås en ännu enklare lösning, låt oss hjälpa dig! Beställ prisförslag här!

0